In Europa de grootste, in uw regio de beste!

Wastip van Wouters

De huidige generatie wasautomaten zijn zo zuinig, doordat ze heel weinig water gebruiken. Hierdoor blijven er echter wel makkelijker resten achter in uw wasautomaat. Deze resten komen in uw wasautomaat, doordat u zelf verkeerd uw wasmiddel doseert. Teveel wasmiddel is niet goed, maar te weinig ook niet. De resten kunnen namelijk wasmiddelresten zijn, maar ook huidvetten en andere vlekken uit uw wasgoed. Deze resten noemt men vetluis.

Het is erg belangrijk deze resten te voorkomen, want ze kunnen onaangename geuren en onverklaarbare vlekken in uw wasautomaat en/of wasgoed veroorzaken.

Om ophoping van deze resten te voorkomen, dient u zich aan twee belangrijke regels te houden:
- Lees goed op de doseertabel op de verpakking van uw wasmiddel en houd u hieraan. (reken ook om al naar gelang de waterhardheid, hoeveelheid wasgoed en hoeveelheid vlekken)
- Was om de 2 tot 3 weken een programma op 90 graden.

Uitleg: Omdat niemand 100% goed kan doseren, is het belangrijk, dat u de opgebouwde resten regelmatig te lijf gaat door op 90 graden te wassen. Zo weken ze gemakkelijk los en spoelen ze weg. Door consequent de twee bovenstaande regels te blijven toepassen, houdt u uw wasautomaat schoon, gedurende zijn gehele levensduur.